Sinterklaaswinkel
Home Sinterklaas surprise Sint Bellatio Sintpartners
Sinterklaaskado

hier kopen Sint en Piet hun geschenken en surprises, snel uit voorraad leverbaar en makkelijk en voordelig te bestellen nu ook vele andere artikelen in de Fashion & Lifestyle webshop

Versierpakket

vlaggen winkel

slingers

Sinterklaas kostuums

ZwartePiet slingers

Pieten pakken winkel

Kadoos voor iedereen

Sinterklaas of Sint-Nicolaas is de hoofdfiguur van het jaarlijkse volksfeest (oorspronkelijk een kinderfeest) dat op 5 december en 6 december in Nederland, BelgiŽ en in enkele (voormalige) Nederlandse koloniŽn wordt gevierd.

Deze moderne vorm van het sinterklaasfeest komt waarschijnlijk voort uit het prentenboekje Sint Nicolaas en zijn knecht (1850) van de onderwijzer Jan Schenkman (1806 - 1863), maar het kinderfeest heeft een veel oudere oorsprong.

Het personage is een statige oude man met witte baard en haren, rode mijter en mantel. Hij rijdt op een witte schimmel, en heeft een of meer helpers, Zwarte Piet(en).

In verschillende delen van Europa wordt het kinderfeest van Sint-Nicolaas eveneens gevierd, maar de invulling van de folklore verschilt per streek. De twee belangrijkste verschillen zijn de manier waarop Sinterklaas arriveert, en het uiterlijk van zijn knecht. (Bron Wikipedia)

Sinterklaas versiering en kostuums winkel

Sinterklaasfeest en zwartepiet

De Boeddha Winkel